1500 KM MENZİLLİ BORA NÜKLEER FÜZESİ

1500 KM MENZİLLİ BORA NÜKLEER FÜZESİ ROKETSAN tarafından geliştirilen Kaan (Bora) füzesi 610 mm çaplı. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı […]
Gündem - 9 Mart 2020 13:00 A A

1500 KM MENZİLLİ BORA NÜKLEER FÜZESİ

ROKETSAN tarafından geliştirilen Kaan (Bora) füzesi 610 mm çaplı. Sistem, yüksek teknoloji ürünü seyrüsefer ve otomatik tevcih sistemleri sayesinde at ve uzaklaş taktiğini başarıyla uyguluyor. Sistem, farklı marka ve modellerde araç, telsiz, güç sistemi, seyrüsefer sistemi gibi alt sistemlere sahip olacak şekilde kullanıcının lojistik altyapısı ve ihtiyaçlarına göre farklı versiyonlarda tasarlanabiliyor.

Ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü sağlıyor. Füze, zamanında, doğru ve etkili ateş yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği imkanı veriyor. KAAN füzesi, ataletsel güdüm sistemi veya küresel konumlama sistemi (KKS) destekli ataletsel güdüm sistemi sayesinde hedefleri hassas olarak vurabilecek. KAAN (BORA) füzesi, yalıtımlı pod içerisine yerleştirilerek pod içi füze konfigürasyonu olarak depolanıyor, taşınıyor ve fırlatılabiliyor.

KAAN Projesi kapsamında uzun menzilli karadan karaya güdümlü füzeler, fırlatma araçları, komuta kontrol araçları ve bakım araçları milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı ve üretildi. Kazanılan tüm bu imkan ve kabiliyetlerle hassas şekilde hedefine ulaşabilen, yüksek vuruş gücüne sahip, güvenilir, lojistik desteklenebilirliği yüksek bir uzun menzilli füze ve silah sistemi elde edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırıldı.

KAAN FÜZESİ İHRAÇ VERSİYONU (KHAN) – TSK VERSİYONU BORA

KAAN silah sistemi sahip olduğu tam otomatik seyrüsefer ve tevcih sistemleri sayesinde kısım komutanı, doldurucu ve sürücü olmak üzere sadece 3 kişilik mürettebatla atış görevi icra edebiliyor.

KAAN FÜZESİNİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

S&H Dergisinde verilen bilgilere göre ihraç versiyonu KHAN (KAAN) füzesinin menzili 280 km iken, TSK için üretilecek BORA füzesinin menzili 360 km dir.

Özellikleri

Çapı: 610mmUzunluk: 7m/ 7.2mAğırlığı: 2500kgHarp Başlığı: 470 kilogramGüdüm Sistemi: GNSS/INS (Küresel Konumlama Sistemi Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi)Kontrol : Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik KontrolYakıt Tipi : Kompozit katı yakıtHarp Başlığı Tipi Tahrip, parça tesirliTapa Tipi Yaklaşmalı (Hassas yedeklemeli)Fırlatma Açısı: -45 / +65 dereceMenzili : 80 -280 km (KAAN)Menzili : 80 -360 km (BORA)Cep: <50 mAtışa Hazırlanma: 20 dkYakıt: Kompozit katı yakıtKAAN FÜZESİ İHRAÇ VERSİYONU (KHAN) – TSK VERSİYONU BORAKAAN FÜZESİ İHRAÇ VERSİYONU (KHAN) – TSK VERSİYONU BORABORA FÜZESİROKETSAN BORA FÜZESİ

Bu haber 1994 kez okundu.
Gündem - 13:00 A A
BENZER HABERLER