SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDE KIRŞEHİR’DE 373 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

– “SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDE KIRŞEHİR’DE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE, 210’U SAĞLIK ÇALIŞANI OLMAK ÜZERE TOPLAM 373 KİŞİ KADROYA ALINACAK ” – “Sağlık hizmetlerinin kalitesini bina, ekipman ve alt yapı yatırımlarının yanı sıra insan ve personel yatırımlarıyla da artırmaya devam ediyoruz” AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kırşehir’de istihdam edilmek üzere, 210’u sağlık çalışanı […]
Güncel - 27 Mart 2020 17:38 A A

– “SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDE KIRŞEHİR’DE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE, 210’U SAĞLIK ÇALIŞANI OLMAK ÜZERE TOPLAM 373 KİŞİ KADROYA ALINACAK ”
– “Sağlık hizmetlerinin kalitesini bina, ekipman ve alt yapı yatırımlarının yanı sıra insan ve personel yatırımlarıyla da artırmaya devam ediyoruz”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kırşehir’de istihdam edilmek üzere, 210’u sağlık çalışanı olmak üzere toplam 373 kişinin kadroya alınacağını belirterek, “Sağlık hizmetlerinin kalitesini bina, ekipman ve alt yapı yatırımlarının yanı sıra insan ve personel yatırımlarıyla da artırmaya devam ediyoruz” dedi.
Kendirli, Sağlık Bakanlığı bünyesinde Kırşehir’de istihdam edilmek üzere, 210’u sağlık çalışanı olmak üzere toplam 373 kişinin kadroya alınacağını açıkladı.
Kırşehir’deki sağlık hizmeti verilen tesislerde istihdam edilmek üzere sürekli işçi kapsamında 101 temizlik personeli, 32 güvenlik görevlisi ve 30 klinik destek personeli olmak üzere 163 işçi alımı gerçekleştirileceği bilgisini veren Milletvekili Kendirli, iş için başvuruların 1 Nisan’a kadar www.iskur.gov.tr, e- devlet ve Alo 170 üzerinden yapılacağını, işe alımların kura çekimi ile gerçekleştirileceğini belirtti.
Kendirli, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın müjdesini verdiği 32 bin sağlık çalışanı atamasının da başlayacağını belirterek, bu kapsamda yine Kırşehir’deki sağlık birimlerinde çalışmak üzere 2 diyetisyen, 3 fizyoterapist, 150 hemşire, 2 psikolog, 3 anestezi teknikeri, 1 diyaliz teknikeri, 2 eczane teknikeri, 10 ilk ve acil yardım teknikeri, 1 iş ve uğraşı terapisti, 5 laboratuvar teknikeri, 2 ortopedi teknikeri, 1 patolojik anatomi teknikeri, 10 röntgen teknikeri, 10 tıbbî sekreter, 10 ilk ve acil yardım teknisyeni olmaz üzere toplam 210 sağlık çalışanının da atamasının yakın zamanda gerçekleştirileceğini kaydetti.
Mustafa Kendirli, ataması yapılacak sağlık personeli ile iş başı yapacak sürekli işçilerin Kırşehir’e hayırlı olmasını dileyerek, “Sağlık hizmetlerinin kalitesini bina, ekipman ve alt yapı yatırımlarının yanı sıra insan ve personel yatırımlarıyla da artırmaya devam ediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir medeniyetin mensupları olarak hizmetlerimizi insanımızı, vatandaşımızı yaşatmak hem de en kaliteli şekilde bir hayat sürmesini sağlamak için yapıyoruz” dedi.
Yaşanılan sürecin sağlık çalışanlarının ve sağlık yatırımlarının önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkati çeken Kendirli, “Ne mutlu bize ki bugüne kadar fedakarlık yapma sırası gelen hiçbir kamu çalışanımız bizi mahcup etmemiştir. Güvenlik güçlerimiz, öğretmenlerimiz, itfaiye erlerimiz, arama-kurtarma timlerimiz, tüm kademelerdeki memurlarımız kendilerini ihtiyaç duyulduğunda ellerinden gelenin en iyisi yapmışlardır. Bugün de fedakarlık yapma sırası sağlık çalışanlarımızdadır. Canlarını bizim için tehlikeye atan sağlık çalışanlarımız her türlü övgü hak ediyor” değerlendirmesinde bulundu.
Kendirli, hükümetin sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını karşılıksız bırakmadığını, sağlık personelinin performans ödemelerinin 3 ay üst tavandan yapılacağını, bu kapsamda 4.5 milyar lira ek kaynak ayrıldığını kaydetti.

Bu haber 633 kez okundu.
Güncel - 17:38 A A
BENZER HABERLER